Selecteer een pagina

Voor de wedstrijd had ik wat twijfels over de vorm van de benen en mijn armen, omdat het de eerste wedstrijd was na mijn gebroken armen eind januari, maar achteraf was dat niet nodig.
Na het startschot schoof ik direct op naar een 2de plaats achter Robbert de Nijs. Na een openingsronde van 32:30 nam ik iets tempo terug. In de tweede en derde ronde voelde het nog fris aan en reed ik rond de 33:30.
In ronde vier liep mijn achterband leeg, snel wat lucht er in blazen met een CO2 patroon en weer verder gegaan. Na de stop voelde de benen wat zwaar aan maar kon er nog een rondje 35:40 rijden. In de laatste ronde voelde ik mijn voorband steeds zachter worden en moest ik voorzichtiger afdalen en bochten sturen, dit in combinatie met mijn niet compleet frisse benen maakten het erg zwaar. Met nog 4 km te gaan kwamen Roy Beukers en Michael Emmerik mij voorbij en kon ik niet meer aanhaken. Op het laatste stuk beton stak Robin Koot mij nog voorbij en moest ik te veel snelheid minderen voor de bocht om bij te blijven.
Na een goed georganiseerde wedstrijd van MTB-Noordwest 5de geworden. Tevreden over het verloop van deze trainingswedstrijd en geen last gehad van de breuk.
Volgende week rij ik de Hel van Groesbeek en barst het wedstrijdseizoen los.