Selecteer een pagina

Stijn Appel

“Als je moet sprinten ben je te laat gedemarreerd”

 

Wie is Stijn

 

Mijzelf zou ik omschrijven als een spontaan en creatief persoon. Een persoon die zichzelf graag op een fiets vindt. Ik ben ook professioneel wielrenner bij ABLOC Pro Zero CT, een Nederlandse continentale ploeg. Het Wielren avontuur ben ik in 2020 aangegaan en ik vermaak mij er nog elke training mee. Voor het fietsen reis ik door heel Europa en leer ik veel dingen op een streetwise manier. Door mijn sport en studie te combineren heb ik mij verder kunnen ontwikkelen op een cruijffiaanse manier.

 

Cruijffiaanse waarden

Tijdens de Minor Waarde creatie voor de sport van morgen waren de Cruijffiaanse waarden van groot belang. Deze 14 waarden waren de bouw stenen van Johan Cruijff en de minor. Naar mijn mening heeft elke waarde overlap met minimaal een andere. Dit geeft ook extra kracht aan de Cruijffiaanse waarde. Samen ben je sterker.

Mijn vier verbeterde Cruijffiaanse waarde zijn;

Creativiteit:

Dit betekend voor mij dat je out of the box kunt denken, altijd een oplossing vinden, met originele dingen kan komen.

 

Professioneel:

Dit betekend voor mij verstand van zaken, afspraken na komen, geordend en georganiseerd zijn.

 

Streetwise:

Dit betekend voor mij op je eigen manier nadenken en je eigen manier doen. Vanuit verschillende opzichten naar een probleem kunnen kijken. Roeien met de riemen die je hebt.

 

Teamplayer:

Teamplayer Dit betekend voor mij dat je communiceert met andere, iedereen betrekt bij een opdracht of taak, samen naar een doel te werkt, elkaar helpt.

Hoe komt mijn creativiteit er uit?

Als het om creativiteit gaat ben ik er goed in om out of the box te denken. Door gewoon dingen op te schrijven die in mij op komen en die later aan elkaar te linken ben ik tijdens een project voor Dylan van Baarle met een mooie sponsormatch gekomen. Om deze sponsormatch te creëren heb ik de kernwaarden van Vanmoof en Van Baarle geanalyseerd. Door bijvoorbeeld Duurzaamheid te zijn als een fiets die lang mee gaat en duurzaam zijn als wielrenner door weinig energie te verspillen. Voor deze match heb ik ook een optisch aantrekkelijke presentatie gemaakt met de team kleuren van Van Baarle en de huiskleuren van Vanmoof. Zo ben ik op twee manier creatief bezig geweest met het creeeren van de sponsormatch.

Mijn stage bij ABLOC Beer.

Tijdens mijn Studie heb ik ook een online marketing stage gedaan voor ABLOC Beer. Tijdens deze stage kreeg ik volledige vrijheid om een half jaar de sociale media te beheersen. Hier mocht ik met mijn eigen creativiteit aan de gaan om leven in de ABLOC Beer Accounts te krijgen. Ik kreeg leiding over product shoots, content creatie en stemde met influencers af hoe ABLOC hun bijdrage graag zag.

De regels van Cruijff

“Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander”

Communicatie en communiceren.

Veel dingen vallen onder communicatie zoals; Nederlandse taal beheersen, Engelse taal beheersen, plannen, planningen afstemmen en meer. Het is een waarde waar ik in wilden en moest verbeteren. Vooral met drukken planningen en tijd consumerende sport.

Met het schrijven van een opinie stuk voor de Volkskrant over de veiligheid op fietspaden heb ik een interessant stuk kunnen maken. Voor mijzelf heb ik laten zien dat ik een verhaal op papier kan zetten. Een verhaal wat ook interessant blijft voor de lezer. Dit gaat vooral om de taalbeheersing. Bij een goed verhaal hoort ook goede woordkeuze. 

Een planning plannen.

Een strakke planning maken en daar aanhouden was vooral moeilijk voor mij. Toch door deze gedetailleerd te maken kreeg ik wel overzicht van wat ik moest doen en hoe veel tijd ik hiervoor had. Ik ging mijn planningen beter aanhouden door eindproducten aan andere mensen te laten zien 2 dagen voor een deadline ter controle. Dit geeft mij de nodige motivatie en druk om de planning te volgen.

De regels van Cruijff

“Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgeled”

Streetwise

Soms is het simpel, maar het is moeilijk om het simpel te houden           – Cruijff

Workshop

Een paar dagen voor de workshop, ging ik onverwachts op een trainingskamp, dit was kwa planning slecht, en vroeg het het nodig streetwise denk vermogen.

 

Omdenken

Ik ben met een voorstel gekomen om mij alles te laten doen wat achter de schermen gedaan kon worden, omdat ik fysiek niet aanwezig was. Dit maakte mijn bijdrage tijdens de workshop minder waardevol.  

 

Cruijff legacy

Deze Sprint heb ik moeten inhalen, hierdoor miste ik de nodige informatie. Dit gaf mij wel de mogelijkheid om er juist mijn eigen draai aan te geven. Ik heb er een wetenschappelijk stuk in kunnen doen over de cognitieve vaardigheden van Cruijff om het eens op een analytische manier te kunnen bekijken.  

Make a team work

Mijn eerste beetje teamwork was niet het beste teamwork. Samen met Mick hebben wij een presentatie moeten maken over het Future Stadion. Door slecht communicatie van mijn kant kwam het lastig op gang en werd er een matig eind product opgeleverd.

Richting het maken van de podcast over de sportvereniging werd mijn teamwork een stuk beter, ik leerden op een streetwise manier van mijn fout. Er was gelijk een heldere en duidelijke communicatie. Tijdens sprint 4 werd er mede daar door ook een beter product afgeleverd. 

Als laatste sprint hebben wij een workshop georganiseerd ik kon er niet bij aanwezig zijn en heb dat gelijk aangegeven. Ik ben met een voorstel gekomen om mijn team te bij te kunnen staan en toch een bijdrage kunnen hebben. 

Ik heb leren communiceren en ook om confrontaties niet uit de weg te gaan. Soms is het een vervelende mededeling, maar als je met een oplossing komt kan er mee gewerkt worden. 

 

Cruiffiaanse waarden op de fiets

De teamplayer in een team

Ik heb geleerd hoe ik eerlijk een kritisch moet zijn. Door het te brengen als iets wat verbeterd moet worden en hoe je het kan verbeteren, accepteren mijn ploeggenoten het makkelijker en gaan ze het ook verbeteren. 

 

Alles samen

Ik heb geleerd hoe ik waarden kan combineren, hoe je creatief en streetwise een wedstrijd kan aanpakken. zo heb ik wedstrijden kunnen winnen met creatief denken, iemand eraf bluffen op zijn sterke punt, een kleine tussen demarrage om iemand te breken, het parkoers goed bestuderen als een professional en van te voren weten waar ik makkelijk en slim weg kan rijden. 

 

Tijdens de minor ben ik door trial en error gegroeid. Leren op de hard manier zullen sommige zeggen, maar met de harde manier blijft het wel goed hangen. het zijn skills die ik veel kan gebruiken en het is voor mij bevestigd dat ik creatief en beeldvormend bezig zijn leuk vind. Een stukje Johan zit er nu in mij, met uitspraken en denk wijzes.