Selecteer een pagina

Wat kan ik

Waar ben ik goed in? Waar moet ik nog aan werken? En hoe ga ik mijn doelen bereiken?  

Dual career

Studie in combinatie met topsport, hoe gaat dat is zijn werk, en hoe gaat het mij af?

Gemiddeld heb ik best wel een goed idee hoe ik er voor sta en wat ik nog moet verbeteren. Ik schat mijzelf ook vrij hoog in. De vragen lieten je soms goed over je zelf nadenken en streelden dan vaak ook mijn ego. Toch heb ik punten waar ik meer mee bezig ben en vooral waar ik het belang van in ben gaan zien. Zo ben ik gaan kijken naar banen als marketing manager, wat mij daar leuk aan lijkt en in welke sector ik dat zou willen doen. Ook heb ik een aantal weken geleefd als een echte prof wielrenner, wat mij ook goed beviel. Voor het belang van mijn studie ben ik met stress aan de gang gegaan. Ik probeer het meer te voelen, maar ook juist te ontwijken door een planning aan te houden.  

Commerciële economie skills

Do I got what it takes?

Volgens mijn studiegenoten Jet en Arne geen ik redelijk hetzelfde signaal af. Ik ben geen geboren leider, communicatief kan ik zeker nog verbeteren en ik geen niet altijd mijn kritische mening. toch vinden zijn wel dat het fijn is om met mij samen te werken.

Zelf denk ik dat ik daar nog ik kan groeien en met namen door het communicatieve deel. Ik praat niet graag via whatsapp en lees vaak berichten niet. In het initiatief nemen heb ik in blok 4 een grote stap gezet. dit komt mede door een planning waar ik mij aanhoud. 

- Stijn Appel

Lets starr

Situatie

Vanaf blok 1 wachten ik tot het laatste moment met het maken van de opdrachten. 

Taak 

Mijn taak was om dit gedrag te veranderen voor blok 4. Zo kreeg ik meer werktijd en minder stress.

Reflectie

Door het gebruiken van een tijdsplanning had ik een vast punt elke dag dat ik aan de slag ging. voorheen probeerde ik dit op gevoel, waardoor ik vaak niks had gedaan aan het einde van de dag. 

Resultaat

Ik creëerde voor mijzelf een aantal tijdstippen dat ik uitgerust was, en genoeg energie had om mijn studie opdrachten te maken. 

Actie

Om mijn taak te vol brengen heb ik een planning gemaakt in mijn telefoon die tijdstippen aangeeft om te gaan werken. 

Kan ik plannen?

Ja, maar..

Het was een doel om in blok 4 mijn vermogen om te plannen goed te verbeteren. En daar ben ik deels in geslaagd. voor afgaand aan een week maak ik een planning wanner ik wat doe en daar hou ik mij dan grotendeels aan. Ik pas mij vaak makkelijk aan voor trainingen of sport gerelateerde dingen en stop mijn studie momenten dan weg of verminder die aanzienlijk. Ik heb wel ontdek bij mijzelf dat ik beter een planning volg als ik weg ben van huis.      

Wat kan ik?

met een reeël beeld naar mijzelf kijken

En met kleine stappen mijzelf verbeter op zwakke punten en sterke punten nog verder uit laten blinken.